Maat- en Themareizen

BirdingBreaks.nl is een jonge en dynamische reisorganisatie, gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen naar wereldwijde bestemmingen. BirdingBreaks.nl is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn en Eduard Opperman; beiden naast actieve vogelaars ook ervaren reisbegeleiders. In de afgelopen 25 jaar zijn vrijwel alle uithoeken van de wereld bezocht! BirdingBreaks.nl is inmiddels de grootste aanbieder van vogelreizen in Nederland en biedt groepsreizen, reizen op maat, fotoreizen, cruises en weekenden in Nederland aan. De reizen gaan naar ongerepte gebieden in vrijwel alle werelddelen. Om onze reizen zo optimaal mogelijk te laten verlopen, werken we veel samen met lokale reisagentschappen. Op vrijwel al onze reizen gaan lokale gidsen mee om de kwantiteit en de kwaliteit van de waarnemingen zo optimaal mogelijk te maken. De gidsen beschikken over een gedegen kennis van de specifieke cultuur en vogels/ natuur van het te bezoeken gebied. Vrijwel alle reizen worden vanuit Nederland begeleid door een ervaren reisbegeleider.

Columbus is hèt glossy reismagazine over bestemmingen waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen. Columbus laat je 6 x per jaar wegdromen naar de mooiste plekken ter wereld, maar geeft ook veel praktische informatie en uitgebreide plattegronden. Je wilt niet alleen over de mooiste plekken ter wereld dromen, je wilt ook zelf op reis! Daarom combineert Columbus schitterende fotografie en goed geschreven reportages met praktische informatie. Columbus is minimaal 164 pagina's dik en besteedt elke editie zowel aandacht aan citytrips als aan verre en Europese bestemmingen.

De Vakantiefietser is een Amsterdamse fietsenwinkel gespecialiseerd in vakantiefietsen, fietsaccessoires en uitrusting voor fietsvakanties zoals fietstassen, gidsen, kaarten, kleding, slaapmatjes en nog veel meer.

Sardinië is het best bewaarde vakantiegeheim van de Middellandse Zee. Onbedorven, paradijselijke baaien, azuurblauwe zee, 1800 km kust met zandstranden, rotseilanden, wuivende palmen, ruige berglandschappen, prachtige valleien, lagunes met flamingo’s en eeuwenoude steden en dorpen. Eva komt al meer dan 18 jaar op Sardinië en kent de mooiste plekjes en de beste accommodaties. Samen stellen we een reis samen, die past bij jouw reisgezelschap en jouw wensen! De mooiste vakantiereizen naar het Italiaanse eiland Sardinië boek je bij Eva Sardinia! Nieuw in het programma: Reizen naar Sicilië, Toscane, Umbrië, Puglia en Corsica!

Fair 2 travel organiseert rondreizen met intense ontmoetingen van cultuur en natuur, waarbij de armere bevolking zoveel mogelijk profiteert. Je ervaart het land anders dan een toerist, intenser, en beleeft het met de lokale bevolking. Fair 2 travel is in 2012 opgericht als stichting zonder winstoogmerk, door Caroline de Greeff. Vanuit haar ervaring heeft zij samen met lokale partners een aantal unieke rondreizen samengesteld naar nauwelijks ontdekte plekken in West-Afrika, met als doel mooie, bijzondere reizen en economische ontwikkeling samen te brengen. Zo gaat Fair2travel zoveel mogelijk op bezoek bij kleine gemeenschappen. Onze reizigers verblijven in homestays bij lokale mensen die hen een warm welkom bieden en meenemen in hun cultuur en natuur. Met een reis via Fair2 stimuleren reizigers duurzame ontwikkeling en dragen zelfs tijdens de reis een concreet steentje bij. We noemen dit ‘community based’ of ‘eco’ toerisme. Kortom, kiezen voor Fair2 is een keuze, niet alleen voor jezelf. Ook als je graag je kennis wilt inzetten als vrijwilliger in Afrika.

'Jij verblijft in mijn huis en ik in dat van jou.' Dat is in één zin het concept van een huizenruil-vakantie. Dat betekent dus: geen accommodatiekosten en het comfort en de warmte van een echt huis. Plus: je leeft als een lokale inwoner. Op www.huizenruil.com kun je ruim 40.000 huizen vinden, in meer dan 140 landen, waarmee je kunt ruilen. Door lid te worden van HuizenRuil.com, kun je in contact komen met al deze mensen, en vervolgens de vakantie van je leven regelen. HuizenRuil.com is onderdeel van het wereldwijdeHomeExchange.com.

Inezia Tours is dé Nederlandse specialist in vogelreizen, natuurreizen, poolreizen en natuurfotografiereizen. Inezia Tours organiseert zowel groepsreizen als maatwerkreizen, met bestemmingen op 7 continenten, onder andere naar Antarctica, Ecuador, Costa Rica, Verenigde Staten, Sri Lanka, Australië, Zuid Afrika, Wit Rusland, Polen en Bulgarije, maar ook binnen Nederland. Kwaliteit en service, voor, tijdens en na de reis, staan bij ons hoog in het vaandel, we hebben niet voor niets een klanttevredenheidsscore van 100%! Onze groepsreizen zijn met écht kleine groepen, soms vanaf niet meer dan 4 personen en onze maatwerkreizen zijn volledig op uw wensen aan te passen.

Muziekreizen over de hele wereld onder begeleiding van bekende experts is waar Music Trails voor staat. We zoeken de plekken op die van belang zijn voor de geschiedenis en ontwikkeling van muziek en laten je onderweg van veel livemuziek genieten. Dat kan zijn in The Mississippi Delta of aan The Westcoast van Amerika, in Europa waar we de sporen van The Beatles volgen of in Afrika waar de uiteindelijke oorsprong van veel muziek ligt. Onze reisbegeleiders zijn bekende muzikanten of muziekjournalisten; Henk Hofstede -zanger van de Nits- , Marc Stakenburg – oud radio presentator-, of schrijver Leendert van der Valk. Je wordt begeleid door deze kenners die een jarenlange fascinatie op muzikaal gebied met je willen delen. Je ondergaat een reis die gedompeld is in muziek en je een land op een bijzondere manier laat zien. Zie de huizen van John en Paul in Liverpool, hoor de authentieke blues in de Missisippi Delta of ontdek waarom New Orleans de bakermat is van alle popmuziek.

Nordic Vision verzorgt inspirerende fotoreizen naar veel bestemmingen in Europa en Rusland, Canada, Alaska en China. Onze professionele fotografen begeleiden je in je fotografische ontwikkeling en staan open voor iedereen die beter wil leren fotograferen. Of je nu in Nederland aan de slag wilt of op Spitsbergen. In kleine groepen bezoeken we de mooiste fotolocaties en nemen we de tijd voor fotografische techniek, maar vooral voor het fotografisch leren kijken naar de omgeving zodat je je eigen verbeelding terug ziet in je foto’s. Ga mee met de enige echte specialist in fotoreizen!

With the ONAK canoe we have taken the first leap in our journey by designing a portable canoe that doesn’t compromise on quality and at the same time remains affordable for modern adventurers. By reducing a design to its simplest, most elegant and ergonomic form possible we got to a product more beautiful and easy to use and manufacture.

Opjautoslapen.nl brengt je precies wat het zegt: slapen op het dak van je auto, in een comfortabele, super slimme daktent. Femke van opjeautoslapen.nl brengt voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, 2 typen daktent, de MILES en de HOPPER. Samen met de SKADU, een vreselijk handige, multifunctionele luifel bij zon en regen en de ANVIL, een compact, maar hartverwarmend kacheltje, biedt opjeautoslapen.nl een totaal oplossing voor de mobiele kampeerder die liever van de natuur geniet dan van het opzetten van zijn tent.Opjautoslapen.nl brengt je precies wat het zegt: slapen op het dak van je auto, in een comfortabele, super slimme daktent. Femke van opjeautoslapen.nl brengt voor mensen die snel, makkelijk en comfortabel mooie plekjes willen verkennen met elke willekeurige personenauto, 2 typen daktent, de MILES en de HOPPER.

Of u nu jong of oud bent, van actie en spanning houdt of juist rust en recreatie waardeert; alles kan bij de Holland Specialist! Kies uw favoriete regio in Nederland en zoek een activiteit die past bij u.

De Treinreiswinkel is dé specialist voor treintickets, treinrondreizen en treinvakanties, wereldwijd. U kunt bij de Treinreiswinkel terecht voor losse treintickets of all inclusive reizen, eventueel voor u op maat gemaakt. Beroemde treinen als de Transsiberië Express, Oriënt Express, The Royal Scotsman en de Rocky Mountaineer (en vele anderen) kunnen allemaal via de Treinreiswinkel geboekt worden. Onze deskundigheid maakt uw reis al vanaf het oriënteren iets om naar uit te kijken! De Treinreiswinkel zoekt altijd de meest aantrekkelijke, voordelige en comfortabele reismogelijkheid. Als lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds bieden wij optimale kwaliteit en zekerheid.

VvKR staat voor Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, waarbinnen reisspecialisten hun krachten hebben gebundeld. Deze ervaringsdeskundigen staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme. Onze reisspecialisten onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise. Of dit nu een bijzondere trektocht is in de Himalaya, een wandelarrangement in Engeland, een stedentrip naar Parijs of een safari in Afrika. VvKR vertegenwoordigt een rijk geschakeerd aanbod op vele bestemmingen. Alle bij VvKR aangesloten reisorganisaties bieden reisgarantie op hun pakketreizen, zodat reizigers beschermd zijn tegen financieel onvermogen van een reisorganisatie.

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre is al sinds 1984 specialist op het gebied van lichtgewicht kamperen, bergsport, reizen en wandelen Kwaliteit en service staan bij ons voorop: wij willen u de allerbeste materialen, het allerbeste advies, en de allerbeste service bieden. En dat alles in de meest avontuurlijke outdoorwinkel van Nederland!

Useful links for participants