Azië

Bangladesh, China en Myanmar zijn onze specialiteiten. Thema’s vormen voor onze reizen een inspiratiebron; aan de hand van de ontwikkeling van een land stellen wij een reis samen. Op deze manier krijgen wij fantastische, niet alledaagse reizen. Zo laten we ons in Bangladesh en China leiden door de ontwikkeling van de theeproductie, volgen we de invloed van het water in Bangladesh, bereizen we onbekend China aan de hand van de geschiedenis van het porselein en wordt Myanmar doorkruist aan de hand van eeuwenlange buitenlandse invloeden. Kortom bijzondere invalshoeken voor nog bijzondere reizen!

Aiwa --Wij organiseren reizen voor sportieve en avontuurlijke levensgenieters naar Zuid Oost Azië. Ons reisaanbod is een mix van cultuur, natuur en ontspanning en zo georganiseerd dat er een goede balans is tussen reizen en rust. Wij zorgen er voor dat uw reiswensen worden vertaald in een prachtig programma, een onvergetelijke ervaring en een fantastische herinnering. Landen: Bhutan, Cambodja, Canada, India, Indonesië, Laos, Myanmar, Nepal, Thailand, Vietnam.

Ala Too neemt je mee door de unieke natuur en cultuur die Kirgizië rijk is. We bieden uiteenlopende mogelijkheden om dit prachtige land te verkennen op een manier die geheel aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Onze ervaren lokale gidsen nemen je mee langs berglandschappen, nomadendorpjes, kleurrijke valleien en Centraal Aziatische architectuur. Ala Too’s reizen worden georganiseerd door een Kirgizisch-Nederlandse familie, die er voor zorgt dat je op comfortabele wijze met de lokale bevolking in contact komt. Zo leer je Kirgizië echt kennen.

Aladin Travel is de specialist voor individuele reizen op maat naar Oman en omringende landen. Oman is een schitterend land vol verrassingen en adembenemende landschappen. Bergen, woestijnen, oases, stranden. Het land van sultan Qaboos bin Said en Sinbad de Zeeman. Laat u verrassen door dit mysterieuze land en de gastvrijheid van de Omani. Oman is uitstekend te combineren met een bezoek aan Dubai, Abu Dhabi of één van de andere Verenigde Arabische Emiraten of met Qatar. Bij Aladin Travel zijn allerlei type reizen mogelijk: selfdrive reizen, rondreizen met gids, kampeerreizen, strandvakanties, duikreizen, vogelreizen, fotoreizen en nog veel meer. Op basis van onze eigen ervaringen en die van onze klanten geven wij gedegen advies over de reismogelijkheden

Op reis met Art Nouveau Travel betekent op reis met Julia. Naar Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Georgië, Armenië, Oezbekistan en meer. Julia Ergaeva is geboren in Riga, opgegroeid in Moskou, wonend in Nederland. Architect, liefhebber van reizen, mensen, muziek en Art Nouveau. Ze begeleidt u vanaf uw eerste interesse tot uw thuiskomst. U ziet, hoort, ruikt en proeft meer dan een gewone toerist. “Deze landen zijn ooit één land geweest, mijn land. Ik voel me daar thuis en zorg dat mijn reizigers zich daar thuis voelen. Een kijkje in mijn tuin.”

THAILAND | VIETNAM | CAMBODJA | INDONESIE | MYANMAR AsiaDirect is een op en top Nederlands bedrijf, maar wij werken vanuit ons centraal gelegen hoofdkantoor in Bangkok. Vanaf daar verzorgen wij al jarenlang reizen op maat voor met name Nederlandstalige globetrotters. Met ons Nederlands/Vlaamse team van reisspecialisten kennen wij de veelzijdige mogelijkheden die Azië te bieden heeft als geen ander! Wij adviseren jou dan ook graag bij het samenstellen van jouw droomreis! En omdat je direct bij ons boekt, zonder tussenpersoon, ben je ook nog eens een stuk voordeliger uit! AsiaDirect – Omdat wij er al zijn!

Ben je op zoek naar een bijzondere individuele reis op maat naar de mooiste landen van Azië, vertel ons dan je reiswensen en wij vertalen deze naar een schitterend en uniek reisprogramma. Hierdoor ontstaat de voor jou perfecte reis met oog voor detail en voor de wereld waarin je reist. Alles is mogelijk. Of je nu een bezoek wilt brengen aan de vele tempels, stoepa's of kloosters die Azië rijk is, een religieus festival wilt bijwonen of wilt logeren bij de lokale bevolking. Wil je de natuur in? Maak dan een trektocht door het fantastische Himalaya gebergte, een dagwandeling in de lager gelegen groene heuvels of ga mountainbiken of raften door de adembenemende natuur van onze bestemmingen. Reizen met Atma Asia Travel betekent het oorspronkelijke Azië beleven en de bevolking, de cultuur en de natuur leren kennen zoals zij werkelijk zijn. Reizen zoals jij dat wilt.

Better Places brengt de avontuurlijke reiziger rechtstreeks in contact met een reisspecialist in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Samen met deze lokale reisprofessional stel je jouw individuele rondreis samen, 100% op maat. Zo wordt jouw reis super origineel!  Onze lokale specialisten kunnen je perfect adviseren over bijzondere plekjes en mooie lodges. Zij laten je graag kennis maken met de lokale bevolking. Onze lokale reisspecialisten hebben ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen.

Bhutan Bokar Tours & Treks is een gespecialiseerd reisbureau uit het Boeddhistische Koninkrijk Bhutan, dat verscholen ligt tussen de grootmachten China en India. Wij laten je kennismaken met dit mysterieuze land, zijn prachtige tempels en festivals, zijn natuur en zijn enorm gastvrije bevolking. Korte of lange wandeltochten, culturele uitstappen of zelfs fietsvakanties, alles is mogelijk. Naast onze standaard programma’s werken wij vooral “op maat”, kleinschalig met persoonlijk contact en dit steeds met de beste service en kwaliteit. Uw wens is onze uitdaging! Met lokaal aanspreekpunt in België!

Blini Reizen verzorgt reizen naar de landen van de voormalige Sovjet-Unie én India, Sri Lanka & Iran. Individueel en op maat. Geheel verzorgd of met veel vrijheid. Naar bekende en onbekende hoogtepunten. Blini Reizen bezit de kennis, de ervaring, het enthousiasme en de lokale contacten om jouw ideale reis te organiseren. De blini staat symbool voor onze werkwijze: je kunt je favoriete reis naar eigen smaak samenstellen uit onze ‘ingrediënten’. Eenvoudig of luxe; natuur of steden; per vliegtuig of per trein: het is allemaal mogelijk…

Blue Elephant staat voor exclusief reizen met passie voor de natuur, waarbij kwaliteit, persoonlijk comfort, veiligheid en deel zijn van de natuur onlosmakelijk verbonden zijn. De vogel- en natuurreizen, ook gecombineerd met cultuur, gaan naar alle windstreken van de aarde. Van diverse landen in Afrika tot India, Taiwan, Bhutan, Georgië, Panama, Suriname. Ook binnen Europa hebben wij Schotland, Spanje, Portugal, Roemenië op het programma staan. U reist in kleine groepen, van 6 tot 10 personen, of op individuele basis. Wij werken samen met deskundige lokale gidsen. Alle bestemmingen zijn door ons bezocht en de excursies nauwgezet voorbereid. Groepsreizen hebben een Nederlandse reisleider. Kortom Blue Elephant laat u genieten van unieke waarnemingen op bijzondere bestemmingen.

Ervaar het hedendaagse Indonesië via een lokale ervaren reisspecialist. Vanuit Indonesië (Yogyakarta) organiseert Budi Tours Indonesië Reizen jullie reis naar de Indonesische archipel. Ons team van reispecialisten staat klaar om voor jullie die onvergetelijk bijzondere Indonesië-reis samen te stellen. Onze rondreizen zijn privé en naast de highlights zijn vaak juist onze afwijkende reispaden de reden waarom onze reizen naar deze prachtige archipel voor een persoonlijke en onvergetelijke ervaring zorgen. www.buditours.org toont te boeken reizen! Toch liever een reis op maat dan stelt een reisspecialisten deze special voor jullie reiswensen samen.

Ciran - uw Iran specialist. Opgericht in 1994. Ciran met haar toegewijde team wil niets liever dan u het echte Iran laten zien. Iran, een land van vele UNESCO wereld erfgoeden, van poezië, prachtige steden, kleine dorpen en adembenemende natuur. En dit alles met de meest gastvrije mensen ter wereld. Om de hoge kwaliteit, waar Ciran bekend om staat, te waarborgen reizen we in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Ook kunt u individuele reizen (voor u op maat gemaakt) bij ons boeken. Wij hopen .... tot ziens op de beurs!

Classic Travel Agency verzorgt unieke culturele rondreizen naar Iran, waaronder groepsreizen, individuele reizen en maatreizen. Doordat ik zelf de helft van mijn leven in Iran en de andere helft in Nederland heb gewoond, weet ik mijn ervaringen met Nederlandse reizigers en het land goed te combineren tijdens het samenstellen. Iran heeft een bijzonder gastvrije cultuur, een rijke historie en een groot aanbod aan prachtige landschappen. Tijdens de reis bezoekt u archeologische plaatsen, bekijkt u de architectuur in steden en dorpen en komt u in aanraking met de Iraanse bevolking. Daarnaast zorgt de door ons persoonlijk uitgekozen gids voor een maximale beleving van de reis.

CultureRoad brengt je naar bijzondere bestemmingen - wij zoeken de onontdekte plekken in de wereld op. Daarbij staat de culturele ervaring en interactie met de lokale cultuur voorop. Durf het aan en ga met ons mee naar uitdagende plaatsen die al je zintuigen prikkelen en waar Nederland even heel ver weg lijkt. Bestemmingen: Noord-Korea, Afghanistan, Haïti, Venezuela, Pakistan, Turkmenistan, Kaliningrad, Tsjernobyl & Transnistrië.

Dimsum Reizen organiseert al 17 jaar met hart en ziel bijzondere maatwerkreizen naar Azië. We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van het continent waar wij zelf geen genoeg van kunnen krijgen! Onze regiospecialisten hebben ontzettend veel reiservaring en verzetten bergen om van uw reis een beleving te maken. Ze gaan heel veel zelf op pad in Azië om up-to-date te blijven, hun landenkennis te verdiepen, en natuurlijk om te doen wat ze zelf het liefste doen: Azië beleven! We weten dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen bij u terug met een reisplan vol verrassingen waar u wellicht niet aan had gedacht. Wij kijken op onze eigen manier naar verantwoord toerisme en daar dragen wij ook aan bij. Het thema waar we graag veel aandacht besteden is ''mensen ontmoeten op reis'' onder andere viaonze meet a local activiteiten en onze uniek homestay-programma’s Hoe we daar mee omgaan vertellen we u graag persoonlijk. Kom langs op onze stand , we zijn benieuwd naar uw reisplannen en helpen u graag deze te realiseren.

Footprint Travel. Go Fair. Go Local. Footprint Travel organiseert avontuurlijke, individuele reizen op maat naar Azië, zuidelijk Afrika en Suriname. Bij ons reis je met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking. Ga bijvoorbeeld eten bij de locals thuis of ontdek op de fiets het authentieke platteland. Hierdoor beleef jij een onvergetelijke reis! Je kunt met onze bouwstenen zelf je droomreis samenstellen. Heb je advies nodig? Ons team van landenkenners heeft alles zelf uitgeprobeerd en kan je eerlijk en persoonlijk advies geven. 3 redenen waarom reizen met Footprint Travel leuker is! 1. avontuurlijke, individuele reizen op maat 2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking 3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht Indonesië - Vietnam - Myanmar - Thailand - Cambodja - Sri Lanka - Zuid-Afrika - Namibië - Suriname

Wandelen en reizen in Nepal kan via Ganesh Trekking op een authentieke en persoonlijke manier. Wij zijn een Nepalese organisatie met wandelreizen/ Himalaya trekkings als specialiteit. Trekkinggids Dinesh en zijn vrouw Annemie stellen voor u graag het ideale programma samen. Reizen zoals je wil in het prachtige land van de Himalaya, met respect voor de natuur, de lokale bevolking en de plaatselijke cultuur. Trekking and traveling in Nepal Travel as you like in the wonderful Himalayan country, while respecting the environment, the local people and culture.

Bewust reizen van Sabang tot Marauke. Door uw deelname aan onze reizen ondersteunt u o.a. lokale initiatieven welke de positieve effecten van het toerisme ondersteunen. Onze gidsen worden milieu bewust opgeleid en vormen de brug tussen u en de lokale bevolking. Geniet van de flora en fauna in de primaire jungle in o.a. Sumatra, Kalimantan en West Papua of van de eeuwen oude Javaanse cultuur in de plaatsen Sumedang (onze roots), Solo en Yogyakarta. Wandel of fiets door de prachtige landschappen van Sulawesi of Flores met lokale gidsen (vrouwen in Flores) welke hier specefiek voor werden opgeleid om de lokale economie te ondersteunen. Overnacht in sfeervolle, eenvoudige guesthouses of bij de lokale bevolking afwisselend met comfortabele en goede middenklasse hotels en reis afwisselend per privé auto, trein en binnenlandse vlucht met betrouwbare luchtvaartmaatschappijen. Leer koken, ervaar pencak silat (sierlijke vechtkunst welke als enige in de wereld word begleid met muziek) of word ingewijd in de west Javaanse spiritualiteit in Sumedang (onze familie). Wij bieden Thema reizen, reizen op maat en reiselementen aan tegen eerlijke prijzen. Met ons reist u met een reisorganisatie welke gelooft in een persoonlijk relatie met u onze zeer gewaardeerde reiziger.

Hemingstone Travel verzorgt bijzondere maatreizen, naar vrijwel alle bestemmingen ter wereld. Elke reis wordt geheel in detail in overleg met de reiziger samengesteld en bestaat vaak uit diverse elementen (hotels, transfers, excursies, rondleidingen, bijzondere ontmoetingen, vluchten) die apart met diverse partners moeten worden afgestemd. Hemingstone Travel zorgt dat al deze verschillende elementen voor de reiziger worden verpakt tot één reis, met één aanspreekpunt. Hemingstone Travel heeft een zeer grote reiservaring en zet deze graag om in weloverwogen reisadviezen, met als uitgangspunt dat alles mogelijk is totdat het tegendeel wordt bewezen.

Het is onze passie om mensen mee te nemen naar de meest afgelegen en mooiste gebieden van de wereld en dat doen we al ruim 30 jaar. Mét oog voor de lokale bevolking, natuur en milieu. In de berggebieden, woestijnen en jungle van Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika kennen wij de weg als geen ander en we maken er altijd iets bijzonders van. Ook in Europa hebben we de afgelopen jaren fantastische plekken weten te ontdekken, met name in de Balkanregio. Wij bieden meer dan 100 verschillende reisroutes aan in ruim 40 landen. We geven vaak aan de klassieke trekkings in Nepal, de Andes of in Marokko een extra “twist” en we ontwikkelen voortdurend nieuwe tochten over nog ongebaande paden in bijvoorbeeld Arunachal in India, de Chinese provincie Sichuan of het noorden van Bolivia. We reizen voornamelijk in kleine groepen, maar voor een deel van onze reizen geldt dat ze ook als individuele reis of met een privé groep gemaakt kunnen worden. Wat je ook met HT onderneemt: wanneer je weer thuis bent heb je wat te vertellen.

Met iki Travels ziet u meer! iki Travels organiseert reizen op maat naar het fascinerende Japan met zijn oude culturen, dynamische steden, kleurrijke festivals, machtige vulkanen, woeste natuur en schitterende stranden. Het land met zijn charmante bevolking heeft voor iedereen wel wat te bieden, zeker ook op culinair gebied. Wij maken voor u naar aanleiding van uw wensen een prachtige reis naar het 'Land van de Rijzende Zon'. Als u kiest voor een reis van iki Travels maakt u bovendien een keus voor kwaliteit en service. De service stopt pas als u enthousiast thuiskomt van een boeiende reis, geregeld door iki Travels. Kijk voor de mogelijkheden naar reizen in Japan op onze site.

Ontdek Indonesië puur en eerlijk De roots van Indonesia Travel liggen in het mooiste vakantieland ter wereld: Indonesië. Al sinds 2001 stelt Indonesia Travel de droomreizen voor haar gasten samen. Door inzet van eigen gidsen is Indonesia Travel altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends. Nóg een voordeel: je betaalt niet voor een reisbureau of tussenpersonen maar rechtstreeks aan de mensen in Indonesië. Hierdoor betaal je een eerlijke prijs en zij verdienen een eerlijke prijs. Maatwerk is de specialiteit van Indonesia Travel. Met de landkaart op tafel - dat kan gewoon bij je thuis - bespreek je met ons jouw reiswensen en stel je zo jouw droomreis samen. Op zoek naar je roots? met de hele familie een prachtige rondreis maken? Of ga je liever op de fiets? Met Indonesia Travel is het allemaal mogelijk. Indonesië is niet zomaar een vakantiebestemming. Het is een ongeëvenaarde mix van cultuur en natuur die je ervaren moet hebben.

Indotracks is gespecialiseerd in avontuurlijke reizen op maat naar Indonesië. Al jaren brengen wij veel tijd door in Indonesië, waardoor we de beste plekjes kennen en de juiste reis kunnen samenstellen voor onze gasten. Fietsen, snorkelen, trektochten, treinreizen, natuurparken, boottochten, een auto met chauffeur, een cursus volgen, reizen met kinderen: wij kunnen het allemaal voor u organiseren.

Tijdens uw reis wilt u graag flexibel zijn, maar niet als het ten koste gaat van uw comfort. Wilt u graag het oude Perzië bezoeken door middel van lokaal vervoer en een op maat gemaakt reisschema naar eigen invulling? Dan is IR Reizen de beste optie. IR Reizen is een reisbureau gespecialiseerd in het organiseren van rondreizen door Iran voor individuen en groepen tot 8 personen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om overnachtingen te boeken in meer dan 800 hotels verspreid over Iran. Tijdens de periode kunt u de historische Perzische steden combineren met een woestijntocht en een bezoek aan een karavanserai – een oude overnachtingsplek voor reizende handelaren langs de zijderoute. Ook is er de mogelijkheid om een traditionele kookcursus en muziek workshop te volgen. Mocht u geïnteresseerd zijn in het oude Perzië en meer te weten komen over Iraanse gastvrijheid, de cultuur en veelzijdige natuur, dan zijn wij te vinden bij Kraam V1.

Tijdens mijn “ontdekkingstochten” door Myanmar heb ik naast de highlights ook de verborgen parels van dit prachtige land ontdekt. Ik heb gebieden ontdekt die tot voor kort nog niet voor toeristen opengesteld waren. Door deze bijzondere ervaringen stel ik zeer unieke reizen samen. Elke keer word ik weer enorm geraakt door de eenvoud, openheid en gastvrijheid van de zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Mijn reizen worden met zorg samengesteld en zijn anders dan de standaard reizen naar Myanmar.

JTB werd in 1912 opgericht als de Japan Tourist Bureau om toerisme naar Japan te stimuleren. Een kleinschalig bedrijf destijds, maar tegenwoordig een wereldwijd opererend concern met 28.000 werknemers in 196 verschillende filialen. JTB kent 885 sales offices in Japan en 136 branches in 32 landen. JTB Amsterdam is een full-service IATA en SGR-touroperator met wereldwijde bestemmingen. JTB Japanspecialist is een onderdeel hiervan en richt zich op Nederlandse en Belgische klanten die een onvergetelijke Japanreis willen maken. Wij bieden een variatie aan mogelijkheden hiervoor d.m.v individuele reizen, op-maat-gemaakte reizen en groepsreizen. Wij bieden tevens air tickets, hotel reserveringen, Japanse stijl accommodaties, privé- en groepsexcursies, de Japan Rail Pass, transfers en nog veel meer. Perfect moments, always!

Kazachstan Specialist – anno 2016 bieden wij tevens individuele- en groepsreizen aan in de overige Centraal-Aziatische landen, en in Wit-Rusland. Met tien jaar ervaring zijn wij de onbetwiste nummer 1 op Kazachstan en kunnen u programma’s aanbieden in alle hoeken van het land. Kazachstan staat voor diversiteit, van hooggebergte tot steppe, van nomadische cultuur tot de moderne hoofdstad Astana. Plus extreme reizen zoals naar raketlanceringen vanuit Baikanoer en naar voormalige nucleaire testgebieden, wij bieden het allemaal aan. Ook voor Oezbekistan en Wit-Rusland bent u bij ons aan het goede adres.

Reizen in en door Kirgizië/Kyrgyzstan samen met de reisorganisatie Kurgyz Muras. Kyrgyz Muras betekend Kyrgees erfgoed. Op erfgoed moet je niet alleen zuinig zijn, je moet het ook delen. Daarom wil Kyrgyz Muras u graag kennis laten maken met het Kyrgees erfgoed. Reizen met Kyrgyz Muras doet u individueel, of met kleine groepen van 2 tot maximaal 6 personen. U voelt zich zoals de eerste “vreemdelingen” die het gebied, reizend langs de Zijderoute, bezochten. Met Kyrgyz Muras kunt u langs de geschiedenis van Kyrgyzstan reizen. Van de Sjamanen via de slagvelden van Dzjengis Khan, het Manas Epos naar de herders met hun schapen in de bergen. Uw reis wordt voorbereid op basis van uw wensen. Kyrgys Muras laat u kennismaken met de locale bevolking en samen met hen de unieke, mooiste plekken van het land ontdekken. Wandelend, mountain-bikend, te paard en per auto. U kunt overnachten een jurt op de djailoo, baden in warme bronnen, basaars bezoeken, dobberen in een zoutmeer of een van de (muziek) festivals bezoeken. Doordat wij met kleine groepen reizen zijn wij in staat maximaal in te spelen op uw wensen. Ons motto is: Beter éénmaal zien dan duizend maal horen. Kom daarom met Kyrgyz Muras Kyrgyzstan zien en beleven!

Mango Travel is dé specialist voor maatwerk-reizen naar Azië, Peru, Bolivia en Marokko. Bij ons ben je geen toerist, maar een reiziger die een onvergetelijke reisbeleving zoekt.Ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking, de bijzondere cultuur en de schoonheid van de natuur in onze landen. Jij vertelt ons wat je leuk vindt en wij vertalen dit in een droomreis met karakteristieke accommodaties op bijzondere locaties. Wij leveren écht maatwerk naar landen waar onze passie ligt, met zéér persoonlijke aanpak, comfort, uitstekende service en begeleiding. Kom langs op de beurs en maak een praatje onder het genot van een kop koffie of thee. Wij zijn heel benieuwd naar jouw reisplannen en helpen je graag.

Al achtien jaar organiseren wij reizen met de Transmongolië Express, Peking Express, de Zijde Route en de Transsiberië Express. Prachtige Transsiberische spoorlijn van o.a. St. Petersburg en Moskou naar Beijing of Vladivostok. Ontdek Rusland, Mongolië en China met de Trans Siberië Express. Prachtige reizen per Transmongolië Express of door Centraal Azië via de Zijde Route. Verzorg uw rechtstreekse KLM vluchten, kies voor een Nomaden overnachting in een Ger. Maak een Jeeptour door Mongolië. Stap in een Russische sauna (Banya) diep in Siberië. Kortom, wij zijn Transsiberië liefhebbers.

MyHimalaya organiseert individuele reizen op maat en groepsreizen doorheen Nepal, Bhutan en India. U geniet mee van de kennis die we de voorbije 20 jaar hebben opgedaan in de regio. Wij werken zonder tussenpersonen met rechtstreekse contacten ter plaatse. Contacteer ons voor persoonlijk reisa

NaarIran is een Nederlandse reisorganisatie met een focus en specialisatie in Iran. Wij organiseren door middel van het brede netwerk die wij in Iran hebben regelmatig kleinschalige reizen door heel het land. De reizen zijn op basis van 6-8 personen, eventueel op maat. Centraal is er altijd een Nederlands-Perzisch sprekende reisleider mee die tijdens elke reis de reizigers met raad en daad bijstaat. Ons motto is: ‘Cultuur, Natuur en Mensen’. Deze drie elementen zijn dan ook de hoofdlijnen van de reizen die we aanbieden. We proberen onze reizigers een zo compleet mogelijk beeld van Iran te geven.

Nunatak organiseert reizen over de gehele wereld voor zowel individuele reizigers als groepen. Je hebt de keuze uit wandelreizen, rugzaktrekkings en expedities. Op reis met Nunatak - originele reisroutes naar niet alledaagse bestemmingen - kleine groepen - ruime expertise - enthousiaste en deskundige reisbegeleiding Kijk op www.nunatak.nl waar je alle reizen vindt. De groepsreizen geven je een beeld van de mogelijke reisroutes, je weet waar je aan toe bent. Wil je liever een eigen route als stel, individueel of met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook.

OutSight Travel organiseert individuele reizen naar verre bestemmingen voor reizigers die veel vrijheid willen. Bepaal je graag zelf waar je heen gaat, wanneer je vertrekt, met wie je reist en hoe lang je wegblijft? Door OutSight je vervoer, accommodatie en eventuele tours, trekkings, transfers, safari's en excursies vooraf te laten regelen, houd je ter plekke meer tijd over om van het land te genieten! Kies op OutSight.nl je bestemming en ontdek de wereld met onze individuele reisblokken. We doen zelf ook niets liever! OutSight Travel werkt met losse reisblokken die je kunt stapelen, schuiven en combineren tot je een eigen reis hebt samengesteld. Of maak het jezelf makkelijk en kies voor een van de door ons samengestelde rondreizen: de reisvoorstellen. Omdat je individueel reist, is dagelijks vertrek mogelijk. Geen grote groepen, geen vaste vertrekdata. En: je hoeft niet bij ons langs te komen, je kunt je reis thuis boeken achter je eigen computer. Vanuit je eigen luie stoel!

Reis met mij is een reisbureau in Kathmandu, Nepal. Maxim en Laxmi, een Belgisch-Nepalees getrouwd koppel, zorgen ervoor dat u een unieke vakantie beleeft in dit mooie land vol diversiteiten: individueel, groepsreis of privé. Reis met mij wil u Azië van binnenuit leren ervaren, waardoor u niet het gevoel heeft een toerist te zijn: rondreizen, avontuurlijke trektochten, motorreizen... Gezien op het Belgische reisprogramma 'Vlaanderen Vakantieland'!

In het noordoosten van Thailand, ligt Isan, met haar natuurlijke schoonheid, adembenemende tempels, verrassende activiteiten en onbekende, schitterende en unieke bezienswaardigheden. Het is authentiek Thailand op zijn best met de geprezen Thaise lach en gastvrijheid, cultuur en heerlijke eten, maar onopgemerkt door toeristen. Resotel Baan Sanook is de perfecte uitvalsbasis om deze gevarieerde regio te verkennen. Proef de ongedwongen, persoonlijke sfeer in dit nette, gezellige en kleinschalig resort, en geniet van door gastheer verzorgde individuele excursies per SUV en scooter. Ontspan en geniet tijdens je verblijf bij Resotel Baan Sanook !

Rosetta reizen is al vele jaar een naam die gekoppeld is aan reizen naar bijzondere gebieden en minder bekende landen in het Midden-Oosten, de Kaukasus, De Balkan, Oost en Noord Afrika en Centraal Azië. Groepsreizen, waarbij in kleine groepen gereisd wordt, maar ook individueel maatwerk, zijn keywords van deze organisatie die elke reis beschouwt als een 'wereldreis'. Affiniteit met, en passie voor de landen waar gereisd wordt zijn drijfveren om deze rondreizen te organiseren. Rosetta durft overtuigd zich 'kenner van de regio' te noemen en werd om die reden ook door reissite reisgraag.nl uitgeroepen tot beste reisorganisatie in de categorie rondreizen. Mondjesmaat worden reizen aan het aanbod toegevoegd, telkens passend in de lijn van de organisatie. RosettaReizen; veel geïmiteerd, nooit geëvenaard.

Saffraan Reizen organiseert die reis waar jij al jarenlang van droomt. We nemen je mee op reis en laten je zoveel mogelijk zien van de bestemming waarvoor jij hebt gekozen en waar wij thuis zijn. We nemen voldoende tijd om de hoogtepunten te bekijken. Ook is er genoeg ruimte voor jouw eigen specifieke interesses, om zelf op pad te gaan en in contact te komen met de lokale bevolking. Er wordt gezorgd voor comfortabel vervoer en verblijf zodat je elke dag uitgerust op pad kunt. Saffraan Reizen organiseert groepsrondreizen, individuele rondreizen en reizen op maat naar: Iran, Oman, Armenië, Georgië, Jordanië, Oezbekistan, Turkmenistan, Marokko, Cyprus, Tunesië en Egypte.

Sri Lanka, het voormalige Ceylon, is een prachtig vakantieland. Singha Reizen is uw echte Sri Lanka specialist en biedt alleen reizen naar Sri Lanka aan, al dan niet in combinatie met Dubai of de Malediven. U reist individueel met eigen chauffeur/gids door het land. U maakt kennis met de uitbundig groene natuur, de eeuwenoude cultuur, hedendaags boeddhisme, theeplantages en de vriendelijke bewoners van dit mooie eiland. Naast een ruim aanbod van ‘standaard’ rondreizen bieden wij bouwstenen aan om uw reis zelf samen te stellen. Vrijwel alle door ons georganiseerde reizen hebben maatwerk elementen of zijn helemaal op maat van onze gasten gemaakt. Van budgetreis tot zeer luxe met verblijf in villa's. Ons Sri Lanka specialisme is uw garantie voor een geslaagde vakantie! Een bezoek aan onze stand zal u zeker enthousiast maken!

Al 25 jaar dé specialist in Trektochten, (bijzondere) Expedities, Cultuur- en Rondreizen naar o.a. Himalaya & andere berggebieden. Eigenaar René de Bos is de eerste Nederlander die de Mt Everest beklom! Mooie wandelreizen door bijzondere en desolate berggebieden met imposante toppen en pure cultuur. Dit alles onder kundige begeleiding en met een gedegen en tegelijkertijd flexibele planning. Ook organiseren wij samen met de NKBV mini-expedities. Leg ons gerust dat ene unieke plan voor, want met onze ervaring maken we er gezamenlijk een onvergetelijke herinnering van. Bezoek onze website www.snowleopard.nl eens!

Sovjet Reizen organiseert exclusieve reizen naar de voormalige Sovjet-Unie. Zoekt u een cultuurreis of riviercruise, reis dan mee naar de hoogtepunten van Moskou en het elegante Sint-Petersburg of misschien van Kiev naar Istanboel? De legendarische Trans-Siberië Expres, die van het kleurrijke Rusland door Mongolië naar het machtige China reist, maken wij per privé trein. Daarnaast biedt Sovjet Reizen de legendarische Zijde route aan in onze privé trein, 'Registan-Express', die de landen Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan aandoet. Bovendien hebben we ook een unieke Nederlandstalige reis aan naar Armenië en Georgië.

Tabula Rasa Travel is de specialist in individuele reizen naar Myanmar, Indonesië, Laos, Cambodja en Vietnam. Wij bieden comfortabele rondreizen met verblijf in middenklasse of luxe hotels en ook sportieve en avontuurlijk programma`s in eenvoudiger accommodatie met fietstochten, wandelingen of meerdaagse trektochten. Binnen Indonesië verzorgen wij uw reis naar Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores, Timor, Kalimantan en Papua. MYANMAR is sinds enkele jaren zeer goed toegankelijk, maar toch nog steeds het meest authentieke land van Zuid-Oost Azië. Ook dit jaar zijn wij weer de eersten met pas opengestelde bijzondere culturele regio`s. Wij raden u dan ook aan gebruik te maken van het unieke moment en niet langer te wachten met een bezoek aan de schitterende tempelcomplexen, de nog zeer traditionele cultuur en de uitermate vriendelijke bevolking van Myanmar. Onze specialisten kennen alle bestemmingen uit eigen ervaring en kunnen u daardoor het allerbeste reisadvies geven. In gedegen overleg met u, stemmen wij uw reis af op uw persoonlijke wensen en interesse. Onze stand op de beurs in Amsterdam en onze presentaties op zaterdag en zondag zullen in het teken staan van Myanmar, Cambodja en Laos.

Niet-alledaags reizen! Dat is waar Tiara Tours voor staat. Als dé specialist in de Trans Siberië Express biedt Tiara Tours u al 18 jaar elke gewenste reis op maat. Of u nu individueel reist met een laag budget, of juist comfortabel wilt reizen en alles geregeld wilt zien, Tiara Tours organiseert uw droomreis! Al onze reisspecialisten hebben de treinreis zelf ervaren. Rusland, Mongolië en China kennen wij als geen ander, deskundiger advies krijgt u nergens! Naast de Trans Siberië Express vindt u bij Tiara Tours bijzondere treinreizen, comfortabele cruises, verrassende stedenreizen, unieke fly-drives en niet-alledaagse, individuele rondreizen op maat in Oost-Europa en Azië. Bekijk ons gehele aanbod op www.tiaratours.nl.

Sinds 1993 is Tico Reizen dé specialist in maatwerkreizen. Tico verzorgt de reis geheel aangepast aan uw wensen. De reisspecialisten van Tico kennen alle gebieden uit eigen ervaring en weten de leukste plekjes te vinden. Wij verzorgen individuele en luxe reizen naar een groot aantal bestemmingen in Latijns–Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en de Poolgebieden. Wanneer u een reis boekt via Tico bezoekt u de mooiste gebieden, de meest sfeervolle hotels en krijgt u de beste service. Bij Tico geloven wij in de kracht van een maatwerkreis!

Top of the World Reizen is de specialist voor bijzondere reizen in Nepal, Tibet en Bhutan. Kleinschaligheid, authentieke locaties, een duurzame manier van reizen en maatwerk staan centraal. Als reisspecialist zijn Holi Nepali en Thomas Tierolff gericht op een beperkt aantal landen waar ze alles van weten. Holi is geboren op het dak van de wereld en laat je kennismaken met haar mooiste ontdekkingen. Vaak heeft ze tijdens de reis ook een unieke, onbekende bestemming voor je geregeld zodat je het dak van de wereld van binnenuit kunt ervaren. Deze authentieke bestemmingen bevinden zich op meer dan 50 verschillende paradijselijke locaties en wisselen voortdurend. Pas tijdens de reis worden ze aan je onthuld. Zo blijven deze bestemmingen uniek, ongerept en echt. De Himalaya tilt je uit boven je gewone leven en je doet nieuwe inspiratie op. Genieten van een prachtige reis met aangename temperaturen en mooi weer? Top of the World Reizen zorgt ervoor dat alles perfect is geregeld! Top of the World Reizen staat voor een ethisch verantwoorde manier van reizen met gecertificeerde, goed verzekerde topgidsen en porters. Aangesloten bij Calamiteitenfonds, VvKR en STO-reisgarantie

Travel Nepal is een kleinschalige reisspecialist en biedt individuele rondreizen, groepsreizen en reizen op maat aan naar Nepal. Wij hebben inspirerende rondreizen en losse reisblokken voor je samengesteld die je naar wens kunt combineren of we zetten je wensen om naar een reisplan op maat. travel Nepal zoekt met haar lokale partners buiten de gebaande paden het echte en pure Nepal op. Dit betekent niet dat wij de toeristische highlights van Nepal links laten liggen. Ook hier zoeken we de authentieke ervaring op, bijvoorbeeld door te kiezen voor kleinschalige accommodaties. Beleef puur Nepal met travel Nepal!

Wilt u zwemmen met walvishaaien? Ballonvaren in Bagan? Cruisen in Raja Ampat Papua? Op zoek naar oerang oetangs of Komodovaranen? Met de trein door India? Eindelijk de Taj Mahal, Angkor Wat of de Borobudur zien maar niet met al die andere toeristen om u heen? Wij kennen van iedere bestemming unieke belevenissen en combineren uw wensen tot de ideale reis. In uw villa, resort of hotel heet het personeel u welkom als familie. Travelboutique is de specialist in maatwerk reizen naar Azië. Bezoek de Filippijnen, Indonesië, India, Myanmar, Thailand, Cambodia, Sri Lanka, de Malediven, Maleisië en ontdek mooie plekken ver weg van het massa-toerisme, bijzondere accommodaties en ongerepte bezienswaardigheden. Deze zult u nergens anders zo beleven. Bijzondere maatwerkreizen voor de mooiste beleving. Wij werken uw maatwerk-reis uit naar uw wensen op basis van: onze eigen ervaring, de contacten met en kennis van de lokale bevolking, gebruiken en accommodaties. Zo komen we tot uw unieke reis, want iedere reiziger is uniek.

Wat VNC Asia Travel écht onderscheidend maakt in de reiswereld is de passie die ons team heeft voor Azië. Alle medewerkers hebben een speciale band met Azië; of wel door een studie in o.a. sinologie, Aziatische geschiedenis en antropologie, of doordat we in Azië hebben gewoond, gewerkt, gestudeerd of veelvuldig reizen hebben begeleid. Vanuit onze eigen ervaring kunnen we als geen ander onze klanten voorzien van informatie. Het specialisme van VNC Asia Travel reikt bijzonder ver! VNC Asia Travel biedt prachtige reizen waarin de cultuur en natuur goed tot hun recht komen. We vinden het belangrijk dat onze klanten een echte belevenis ondergaan en geïnspireerd terug komen van alles wat men gezien heeft. Verblijf in bijzondere sfeer accommodatie of in een tempel, verlaat de gebaande paden, bezoek eens een sociaal project of eet een keer bij mensen thuis.

Met ruim 25 jaar woon- en reiservaring in de Afrikaans bush en Azië, zetten wij onze kennis, ervaring en passie in om reizigers een onvergetelijke reiservaring te bezorgen. Vaak is een safari een éénmalig avontuur en dan wil je het beste. Dat betekent binnen je budget een goede balans en variatie van wildparken, de mooiste wild life beleving, authentieke kleinschalige safarikampen en speciale activiteiten. Daar zorgen wij voor, Zodat u onbezorgd kunt genieten. Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. Daarom werken we samen met lokale bedrijven die duurzaam opereren, de lokale bevolking ondersteunen en/of bijdragen aan het behoud van de natuur. Zo dragen we met elkaar een steentje bij aan het behoud van de natuur. Neem contact met ons op voor unieke safari’s in Afrika: Botswana * Kenia * Madagaskar * Malawi * Mozambique * Namibië * Oeganda * Rwanda * Tanzania * Zambia * Zimbabwe en Zuid-Afrika. Rondreizen in Azië: Cambodja * India * Indonesië * Laos * Myanmar * Sri Lanka * Thailand * Vietnam. We spreken u graag bij onze stand 12. Zondag 7 januari geeft Karin Bloem om 11.30 in Blauw Kamer een inspirerende presentatie met mooie beeldmateriaal.

Ben jij iemand voor wie de wereld niet groot genoeg kan zijn? Iemand die graag en veel nieuwe dingen wil zien en mensen uit andere culturen wil ontmoeten? Ben jij iemand die zijn schaarse vrije tijd liever besteedt aan volop genieten en ongeremd ontdekken dan aan praktische regeldingen? Reizen met Your Planet betekent: • Je eigen reis en reisgezelschap samenstellen en je daarbij uitgebreid laten adviseren door onze reisspecialisten. Alle praktische zaken aan ons overlaten. • Op pad gaan met lokale gidsen, die natuurlijk Engels spreken. Lekker slapen in kleinschalige authentieke accommodatie, op plekken waar je eigenlijk niet meer weg wilt. • Een land écht leren kennen, en wel op jouw manier. • Gegarandeerd een 'wereldse' reiservaring!

Useful links for participants