Afrika

Boundless Inspiration organiseert creatieve en textielreizen voor kleine groepen. Tijdens onze reizen bezoeken wij gebieden waar ambacht, handwerk en volkskunst een belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van de bevolking. Vaste onderdelen van onze rondreizen zijn intensief contact met de plaatselijke bevolking via creatieve workshops, kookworkshops en bezoeken aan kunst- en ethnographische musea. Tijdens onze reizen ontwikkelen wij onze creativiteit, leren van elkaar en laten ons inspireren door de kleuren, geuren en cultuur van de betreffende bestemming. Onze kleinschalige reizen zijn samengesteld volgens de principes van duurzaam en lokaal toerisme.

Vanuit een enorme passie voor reizen en de droom om mensen samen te brengen en te inspireren is Innerdoorway ontstaan! Wij organiseren unieke retreats in Marokko die jou de mogelijkheid geven jouw leven te verrijken & te vernieuwen. Tijdens onze retreats laten we je graag kennismaken met de combinatie tussen meditatie & boksen. Het is onze missie om mensen een combinatie tussen inspanning en ontspanning te bieden in een omgeving die uitnodigt om afstand te nemen van je dagelijkse ritme. Daarnaast organiseren wij rondreizen waarbij wij samen met jou het 'echte' Marokko ontdekken. Marokko is een prachtig land en heeft zo veel te bieden. In het land zelf worden veel tours aangeboden die de 'standaard' route richting het Atlas gebergte en de woestijn afleggen. Door alle reizen die wij naar dit fantastische land gemaakt hebben ontdekte wij echter veel plekjes buiten de gebaande paden. Mooie verscholen hotels, het echte berber leven. Daarnaast krijgen wij steeds meer vragen van mensen die alleen naar Marokko willen, maar zich toch veiliger voelen in een groep. Zo ontstond het idee om rondreizen te organiseren waarin ruimte is voor jouw persoonlijke ervaring, maar waarin je de route aflegt met een groep gelijkgestemden en wij als host die jou de kennis en veiligheid verschaffen om in een paar dagen tijd het echte Marokko te ontdekken. Vanaf november 2018 gaan wij deze rondreizen een aantal keer per jaar organiseren.

Als een sultan langs de koningssteden of reis door de bergen tot aan de woestijn; natuur, cultuur en een beetje avontuur. (bijna) Alles kan in het land van 1001 nacht. Ontspannen genieten van een droom-steden- trip in een sfeervol Riad hotel of juist een klein avontuur met een reis langs Kasbah hotels en een nacht in de woestijn. Wandelen (mét bagagevervoer), verblijf in Berberguesthouses, mountainbike, fietsen, yoga of zelfs ski. Ook kun je elke week mee naar de hoogste berg Jebel Toubkal 4.167m. – in de zomer een wandelberg en voor iedereen 'te doen'. Kijk uit over alle andere bergtoppen en ervaar het gevoel van 'on top of the world'. Reisbureau Maroc Travel organiseert met persoonlijke aandacht jouw reis voor kleine groepen, individueel en ook op maat. "Wij kennen het land, de bergen en de Berbers als onze eigen familie – het is onze familie – en wij delen graag natuur, cultuur en tradities met u". Ontdek Marokko van binnenuit!

Nunatak organiseert reizen over de gehele wereld voor zowel individuele reizigers als groepen. Je hebt de keuze uit wandelreizen, rugzaktrekkings en expedities. Op reis met Nunatak - originele reisroutes naar niet alledaagse bestemmingen - kleine groepen - ruime expertise - enthousiaste en deskundige reisbegeleiding Kijk op www.nunatak.nl waar je alle reizen vindt. De groepsreizen geven je een beeld van de mogelijke reisroutes, je weet waar je aan toe bent. Wil je liever een eigen route als stel, individueel of met een eigen groep? Dat kan natuurlijk ook.

Wilt u Marokko ontdekken op uw manier? Wij plannen graag met u de reis van uw dromen. Of u nou basic wilt reizen of luxe, of in combinatie. Laat u verbazen over de 1000 en 1 mogelijkheden. Bijvoorbeeld een rondreis met een Nederlandstalig, Marokkaanse gids. Hij brengt u met gemak naar de mooiste plekken en ook naar de nog verborgen pareltjes van het fascinerende en gastvrije Marokko. Liever zelf autorijden of een wandelvakantie? Geen probleem. Of stap eens op de fiets, quad of dromedaris. Alles kan!

ToenToer biedt verdiepende historische groepsreizen voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van verdieping en vakantie. Onder leiding van jonge enthousiaste historici zult u bijzondere en onontdekte plaatsen aandoen en buiten de platgewandelde toeristische paden treden. Aan elke reis wordt een cultuurhistorisch en actueel thema opgehangen en het reisprogramma wordt vanuit dit thema in elkaar gezet. Als laatste vindt ToenToer het belangrijk dat tijdens de reizen de plaatselijke economie zo veel mogelijk wordt gestimuleerd. Kijk voor meer informatie over deze ‘mini-studie inclusief vakantie’ op www.toentoer.nl.

Useful links for participants