Hartelijk welkom op de beurs voor bijzondere reizen! Tickets online.

Beurswegwijzer

Maat- en themareizen

Ander Licht Reizen

www.anderlicht.nl

Ander Licht Reizen neemt u mee naar Latijns-Amerika. Als reizigers in hart en nieren weten we dat iedere reis een unieke ervaring moet zijn. De reizen in ons reisaanbod proberen we zo origineel, flexibel en authentiek mogelijk te organiseren. Maar we weten ook dat de ideale reis voor de één dat niet hoeft te zijn voor een ander. Vrijwel al onze voorbeeldreizen kunnen aan uw persoonlijke wensen worden aangepast. Onze reizen lopen uiteen van een selfdrive door Costa Rica, een cruise door de Galapagos Archipel of een rondreis door Peru, tot expeditiecruises naar Antarctica, tochten langs Maya-tempels in Guatemala of wildlife reizen naar de Falkland Eilanden.

Askja Reizen

www.askja.nl

Specialisten met gevoel voor reizen. De wereld van Askja Ruimte, stilte en indrukwekkende natuur vormen al ruim twintig jaar de basis van onze reizen. Het is een concept dat steeds meer mensen aanspreekt. Geen wonder, want als tegenwicht voor de drukte en hectiek van het dagelijks leven is een actieve natuurvakantie een verademing. De wereld van Askja is niet heel groot. Wij kennen onze bestemmingen dan ook als geen ander. Groepsreizen, individuele rondreizen, reizen op maat, onze specialisten kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis!

BirdingBreaks.nl

www.birdingbreaks.nl

BirdingBreaks.nl is een jonge en dynamische reisorganisatie, gespecialiseerd in vogel- en natuurreizen naar wereldwijde bestemmingen. BirdingBreaks.nl is in september 2006 opgericht door Laurens Steijn en Eduard Opperman; beiden naast actieve vogelaars ook ervaren reisbegeleiders. In de afgelopen 25 jaar zijn vrijwel alle uithoeken van de wereld bezocht! BirdingBreaks.nl is inmiddels de grootste aanbieder van vogelreizen in Nederland en biedt groepsreizen, reizen op maat, fotoreizen, cruises en weekenden in Nederland aan. De reizen gaan naar ongerepte gebieden in vrijwel alle werelddelen. Om onze reizen zo optimaal mogelijk te laten verlopen, werken we veel samen met lokale reisagentschappen. Op vrijwel al onze reizen gaan lokale gidsen mee om de kwantiteit en de kwaliteit van de waarnemingen zo optimaal mogelijk te maken. De gidsen beschikken over een gedegen kennis van de specifieke cultuur en vogels/ natuur van het te bezoeken gebied. Vrijwel alle reizen worden vanuit Nederland begeleid door een ervaren reisbegeleider.

Blue Elephant

www.blue-elephant.nl

Blue Elephant staat voor exclusief reizen met passie voor de natuur, waarbij kwaliteit, persoonlijk comfort, veiligheid en deel zijn van de natuur onlosmakelijk verbonden zijn. De vogel- en natuurreizen, ook gecombineerd met cultuur, gaan naar alle windstreken van de aarde. Van diverse landen in Afrika tot India, Taiwan, Bhutan, Georgië, Panama, Suriname. Ook binnen Europa hebben wij Schotland, Spanje, Portugal, Roemenië op het programma staan.
U reist in kleine groepen, van 6 tot 10 personen, of op individuele basis. Wij werken samen met deskundige lokale gidsen. Alle bestemmingen zijn door ons bezocht en de excursies nauwgezet voorbereid. Groepsreizen hebben een Nederlandse reisleider.
Kortom Blue Elephant laat u genieten van unieke waarnemingen op bijzondere bestemmingen.

Ciran

www.ciran.eu

Ciran - uw Iran specialist.

Opgericht in 1994. Ciran met haar toegewijde team wil niets liever dan u het echte Iran laten zien. Iran, een land van vele UNESCO wereld erfgoeden, van poezië, prachtige steden, kleine dorpen en adembenemende natuur. En dit alles met de meest gastvrije mensen ter wereld.

Om de hoge kwaliteit, waar Ciran bekend om staat, te waarborgen reizen we in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers.

Ook kunt u individuele reizen (voor u op maat gemaakt) bij ons boeken.

Wij hopen .... tot ziens op de beurs!

Effe Erop Uit

www.effeeropuit.nl

Effe er op uit staat voor: Goede voorbereiding; deskundige gidsen; eerste klas bus- en luchtvaartmaatschappijen;
eerlijke prijs; een cultuur echt beleven;
creatief omgaan met de omstandigheden door reisleiding en deelnemers.

Op deze wijze wordt een reis tot een geheel.
- de aandacht en perfectie van Effe er op uit (met leuke hotels en kleine groepen) en ook
- de garanties van een groot reisbureau.

Zo kent elke reis speciale excursies en spontane aanpassingen.

EWDR (EigenWijze DuikReizen)

www.ewdr.com


Duik in het avontuur!

Hoe diep ook je liefde voor duiken…
Of je nu een beginnende of juist heel ervaren duiker bent…
Wat voor duikbestemming je ook op het oog hebt...
Met EWDR wordt het gegarandeerd een duik in een pracht avontuur.
Van begin tot eind perfect georganiseerd.
Een avontuur dat je brengt waar geen ander duikreisbureau komt.
Een avontuur om nooit te vergeten.
En dat zeker naar meer smaakt... Veel meer!

Fair2 Travel

www.fair2.org

Fair 2 travel organiseert rondreizen met intense ontmoetingen van cultuur en natuur, waarbij de armere bevolking zoveel mogelijk profiteert. Je ervaart het land anders dan een toerist, intenser, en beleeft het met de lokale bevolking.

Fair 2 travel is in 2012 opgericht als stichting zonder winstoogmerk, door Caroline de Greeff. Vanuit haar ervaring heeft zij samen met lokale partners een aantal unieke rondreizen samengesteld naar nauwelijks ontdekte plekken in West-Afrika, met als doel mooie, bijzondere reizen en economische ontwikkeling samen te brengen.

Zo gaat Fair2travel zoveel mogelijk op bezoek bij kleine gemeenschappen. Onze reizigers verblijven in homestays bij lokale mensen die hen een warm welkom bieden en meenemen in hun cultuur en natuur. Met een reis via Fair2 stimuleren reizigers duurzame ontwikkeling en dragen zelfs tijdens de reis een concreet steentje bij. We noemen dit ‘community based’ of ‘eco’ toerisme.

Kortom, kiezen voor Fair2 is een keuze, niet alleen voor jezelf. Ook als je graag je kennis wilt inzetten als vrijwilliger in Afrika.

Gewoonweg Reizen (De Reisconsulent)

www.dereisconsulent.nl

Bent u op zoek naar een autorondreis door Zuid-Afrika, een safari door Botswana, een groepsreis met Nederlandse reisleiding in Ethiopië, een groepsreis speciaal voor singles door Sri Lanka, een avontuurlijke vakantie op Borneo, een wandelvakantie op de Faeröer Eilanden of een hondenwandelvakantie in Duitsland? Voor dit en nog veel meer bent u bij Gewoonweg Reizen op het juiste adres!! Gewoonweg Reizen is namelijk hét adres voor al uw maatwerk reizen en groepsreizen in een internationale groep of met Nederlandse reisleiding, maar ook voor vakanties met de hond(en), groepsreizen voor singles, wandelvakanties, fietsvakanties en paardrijvakanties kunt u bij Gewoonweg Reizen terecht.

India Tourism Amsterdam

www.incredibleindia.org


India Tourism, Amsterdam, is a marketing office (Ministry of Tourism, Government of India) and is engaged in
promoting India as a tourist destination in the Benelux and Scandinavian countries. In order to promote diverse
tourism products of India, India Tourism, Amsterdam, undertake various promotional activities such as
participation in various travel trade fairs in the region, coordinate with travel trade, organize and extend
various promotional activities and support to travel trade such as brochure support, joint advertising, joint
promotion, fam trips for travel trade and media and activities to promote India as a tourist destination in
the Benelux and Scandinavian countries.

Inezia Tours

www.ineziatours.nl

Inezia Tours is dé Nederlandse specialist in vogelreizen, natuurreizen, poolreizen en natuurfotografiereizen. Inezia Tours organiseert zowel groepsreizen als maatwerkreizen, met bestemmingen op 7 continenten, onder andere naar Antarctica, Ecuador, Costa Rica, Verenigde Staten, Sri Lanka, Australië, Zuid Afrika, Wit Rusland, Polen en Bulgarije, maar ook binnen Nederland. Kwaliteit en service, voor, tijdens en na de reis, staan bij ons hoog in het vaandel, we hebben niet voor niets een klanttevredenheidsscore van 100%! Onze groepsreizen zijn met écht kleine groepen, soms vanaf niet meer dan 4 personen en onze maatwerkreizen zijn volledig op uw wensen aan te passen.

Meridian Travel Magazine

www.meridiantravel.tumblr.com

Meridian Travel is een dubbeldikke reisglossy en verschijnt vier keer per jaar. Meridian heeft een heel nieuw jasje en een nieuwe redactie gekregen.
In Meridian Travel lees je over de mooiste bestemmingen, reizen, wildlife, wellness en cuisine; van Australië tot Argentinië en van Canada tot Zuid-Afrika. Pakkende reportages, schitterende fotografie en uitgebreide, praktische informatiekaders maken van Meridian Travel een schitterend bewaarmagazine.

Mythical Journeys

www.mythicaljourneys.org


Mythical Journeys organiseert onvergetelijke reizen waarin een mix van wellness en cultuur wordt aangeboden. Oude culturen komen weer tot leven met mythes, sagen en legenden. Er worden excursies aangeboden naar oude beschavingen waar we door vergeten 'rituelen' en gebruiken zoals labyrintlopen, oude ambachten en creatieve workshops in de huid kruipen van de toenmalige bewoners. U beleeft de oude beschavingen op een levendige en onvergetelijke manier!
Mythical Journeys organiseert vakanties in Italie, Frankrijk, Groot-Brittannie, Ierland en Nederland.

english :
Mythical Journeys organizes unforgettable journeys, bringing ancient cultures back to life. We offer you a mix between wellness and interactive workshops. In analyzing myths, legends and fairytales, combined with forgotten rituals, like walking a labyrinth interesting lectures, amazing excursions and creative workshops you'll have a vivid experience of an old civilisation you will never forget!

Mythical Journeys organizes groupholidays and incentives to European destinations ( Italy, Ireland, France, Scotland and the Netherlands


Nordic Vision Fotoreizen

www.nordicvision.nl

Geef verbeelding de ruimte
Nordic Vision organiseert inspirerende fotoreizen naar Noorwegen, IJsland, Schotland, Noord-Ierland, Frankrijk, Spanje, Griekenland en China. Onze professionele fotografen begeleiden je in je fotografische ontwikkeling en staan open voor iedereen die beter wil leren fotograferen.
In kleine groepen bezoeken we de mooiste fotolocaties en nemen we de tijd voor fotografische techniek, maar vooral voor het fotografisch leren kijken naar de omgeving zodat je je eigen verbeelding terug ziet in je foto’s.
Ga mee met de enige echte specialist in fotoreizen!

Rondreisopmaat.nl

www.rondreisopmaat.nl

Rondreisopmaat.nl is een Zuid-Afrika-specialist waarbij mensen zelf ontwerper kunnen worden van hun individuele rondreis door Zuid-Afrika. Samen met persoonlijk reisadvies van Marjan van der Herberg en lokale reisexperts in Zuid-Afrika wordt de reis reis stap voor stap helemaal naar wens ingevuld. Met een prima huurauto, overnachtingen in goed geprijsde kleinschalige en authentieke accommodaties (guesthouses, B&B en lodges) en inclusief diverse highlights & allerlei activiteiten naar wens.

St. Petersburg- Travel with A Meaning

www.travelwithameaning.com

Saint Petersburg Travel with A Meaning is a family social business, organized by Mom and Daughter, who build a bridge between Netherlands and Russia. We invite you to see our beautiful city with local guides, experience Russian culture and food with a real family and also add a meaning to your travel, by supporting local NGO! We are organizing tailor-made tours for individuals, couples and families only because every traveler is a family guest for us! Join us to make you travel to St. Petersburg authentic, meaningful and heartily welcome!

VvKR

www.vvkr.nl/kleinschalig/reizen/wereld/alle-landen.php

VvKR staat voor Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties, waarbinnen reisspecialisten hun krachten hebben gebundeld. Deze ervaringsdeskundigen staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme. Onze reisspecialisten onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise. Of dit nu een bijzondere trektocht is in de Himalaya, een wandelarrangement in Engeland, een stedentrip naar Parijs of een safari in Afrika. VvKR vertegenwoordigt een rijk geschakeerd aanbod op vele bestemmingen. Alle bij VvKR aangesloten reisorganisaties bieden reisgarantie op hun pakketreizen, zodat reizigers beschermd zijn tegen financieel onvermogen van een reisorganisatie.

Overschakelen naar Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen Breda, 20 & 21 januari 2018